Hoe viert u een groene kerst?

groene kerst

Tips voor een groenere kerst

Kerst moet milieuvriendelijker vinden ze in Frankrijk. En niet alleen in Frankrijk, op meerdere plekken ter wereld zijn de debatten losgebarsten. In de media worden we platgebombardeerd met tips en trics, en op Twitter is de hashtag #GreenSanta populair. En laten we eerlijk zijn: milieubewuster kerst vieren kan geen kwaad. De hoeveelheid afval die we produceren neemt met 75% toe tijdens de feestdagen, al dat plastic afval is natuurlijk niet goed voor het milieu. Wij zetten een aantal tips op een rij om milieubewuster kerst te vieren zonder daarbij in te leveren op de kerstsfeer. Zo kunt u ook een #GreenSanta worden en nog meer genieten van de feestdagen!

Tip 1: Adopteer een groene kerstboom

Na de feestelijkheden van kerst en nieuwjaar is het altijd een beetje een triest gezicht om die dorre kerstbomen aan straat te zien staan. Maar zo’n plastic boom is natuurlijk ook niet goed voor het milieu vanwege alle C02-uitstoot die vrijkomt bij het productieproces. De oplossing? Adopteer een kerstboom! Dit is een echte kerstboom in een pot met zijn kluit er nog aan die met de feestdagen een weekje bij u komt logeren. Na de kerst brengt u uw logee weer terug naar de kweker en dan kan hij volgend jaar weer bij iemand anders in huis. Liever geen echte boom in huis? Kijk eens op Pinterest voor allerlei leuke alternatieven!

groene kerst

Tip 2: Duurzame cadeautjes

Elk jaar in de decembermaand wakkert de koopwoede weer aan. Van over de hele wereld wordt speelgoed en allerlei andere producten geïmporteerd en uiteindelijk belanden een heleboel cadeaus helaas op de vuilnisbelt. Wilt u niet meedoen aan deze milieuvervuiling? Ga dan voor duurzame cadeaus. Er zijn een heleboel leuke en verrassende manieren om duurzame cadeaus te kopen. Wilt u bijvoorbeeld een mooie mok of een spannend boek cadeau geven? Die kunt u best halen bij een kringloopwinkel. U kunt ook duurzame cadeaus geven of iemand een bon voor een activiteit cadeau geven. Hartstikke leuke alternatieven en beter voor het milieu!

duurzame kerstcadeaus

Tip 3: Milieuvriendelijk pakpapier

Plakband en cadeaupapier zijn niet zo goed voor het milieu. Ze kunnen eigenlijk niet gerecycled worden. Dat is jammer want er zijn een heleboel leuke alternatieven om cadeautjes mee in te pakken. Scheur bijvoorbeeld eens een bladzijde uit een modetijdschrift of uit de allerhande of pak de cadeautjes in in gerecycled papier. Dit bruine papier is op het moment erg trendy, bind er een mooi jute touwtje omheen en voeg wat blaadjes of takjes toe en klaar is je cadeautje! Je kunt voor een extra luxe uitstraling ook een schoenendoos hergebruiken en mooi verpakken. Hoe creatiever, hoe persoonlijker en dus: hoe beter!