Kerstpakketten vs cadeaubonnen: wat willen medewerkers?

Het kerstpakketten dilemma

Kerstpakketten vs cadeaubonnen: het blijft elk jaar toch echt weer een dilemma. Waar maakt u uw medewerkers nu echt blij mee? Ook in 2019 blijken de kerstpakketten het toch echt weer van de cadeaubonnen te winnen. Het personeel wil zich namelijk gehoord en gewaardeerd voelen. En hoe kan dit nu beter dan met een persoonlijk kerstpakket dat de identiteit van uw bedrijf reflecteert. Wij van Kerstpakketten WWG maken een prachtig kerstpakket wat aan uw werknemers duidelijk maakt hoe erg hoe hun inzet waardeert. Dat is toch veel leuker dan een onpersoonlijke cadeaubon?

De overstap naar cadeaubonnen

In voorgaande jaren hebben we een overstap gezien van de kerstpakketten naar cadeaubonnen. Natuurlijk heeft het geven van een cadeaubon zo zijn voordelen. De werknemers kunnen iets uitzoeken wat ze echt graag willen hebben. Bovendien is een cadeaubon een milieuvriendelijk alternatief. Echter zitten er ook flink wat nadelen aan verbonden. Zo is een cadeaubon een stuk minder persoonlijk dan een uniek samengesteld kerstpakket. Ook heeft de medewerker niet direct iets in handen, maar moeten ze het eerst zelf uitzoeken en zullen ze het later pas ontvangen. Daarbij wordt het gevoel van ‘iets uitpakken’ gemist. Overweegt u om uw medewerkers een cadeaubon te geven? Dan raden wij aan om hier nog eens extra over na te denken.

De voordelen van kerstpakketten

Werknemers hebben echter alom aangegeven wat zij van de cadeaubon als kerstcadeau vinden: saai, onpersoonlijk en kil. De populariteit van de cadeaubon in plaats van het kerstpakket wordt dan ook als tijdelijk gezien. In 2019 staat het ‘traditionele’ kerstpakket bovenaan. Het heeft dan ook heel wat voordelen:

  • Een kerstpakket kan volledig zelf samengesteld worden, wat het ontzettend persoonlijk maakt.
  • Het samen met de kinderen uitpakken van het feestelijke kerstpakket geeft het ultieme kerstgevoel.
  • Het is mogelijk om een kerstpakket te personaliseren, bijvoorbeeld in de bedrijfskleuren of met het bedrijfslogo. Ook kan de naam van de medewerker erin verwerkt worden.
  • Een kerstpakket hoeft niet slechts te bestaan uit eten. Er kunnen ook leuke cadeaus aan toegevoegd worden die iemand wellicht niet voor zichzelf zou bestellen.
  • Van de uitreiking van het kerstpakket wordt steeds vaker een heuse ceremonie gemaakt. Neem de tijd om uw werknemers persoonlijk te bedanken!

Kies ook voor het persoonlijk kerstcadeau

Wilt u als werkgever uw personeel laten zien hoe zeer u ze waardeert? Kies dan dus voor een persoonlijk, uniek cadeau in de vorm van een kerstpakket! Wanneer u het lastig vindt om een leuk kerstpakket samen te stellen, helpen wij u daar graag mee. Vul eens het contactformulier in met uw wensen, en wij voorzien u van leuke tips. Als het gaat om kerstpakketten vs cadeaubonnen weet u nu wel waar u hoge ogen mee scoort!